Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Stiri
Ordinul ANRE nr. 14/2014 - actualizarea valorilor-limita de tranzactionare a certificatelor verzi
Ordinul Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei nr. 14/2014 privind actualizarea valorilor-limita de tranzactionare a certificatelor verzi si a contravalorii unui certificat verde neachizitionat, aplicabile pentru anul 2014 a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 169, din 10 martie 2014.

Vezi mai mult...
 
Ordinul ANAF nr. 353/2014 - modificarea Ordinului ANAF nr. 1156/2009 - legitimatiile de inspectie
Vezi mai mult...
 
Adeverinta de vechime in munca model 2014
De trei ani nu se mai emit carnete de munca, ceea ce inseamna ca salariatii au la indemana un nou instrument care sa le ateste vechimea in munca: adeverinta de vechime in munca. Ei au dreptul de a solicita acest document angajatorilor, care au obligatia sa-l elibereze in termen de 15 zile de la data solicitarii, in caz contrar riscand amenzi de pana la 1000 lei.

Vezi mai mult...
 
Guvernul vrea sa introduca impozitarea progresiva pe salarii
Guvernul intentioneaza sa introduca un impozit diferentiat pe salarii, in cote de 8%, 12% si 16%, se precizeaza in Strategia fiscal-bugetara pentru perioada 2014-2016, publicata pe site-ul Ministerului Finantelor. Premierul Victor Ponta a declarat la inceputul sedintei de astazi ca se incearca reducerea cotei de impozitare pentru anumite categorii de persoane fizice defavorizate. Potrivit strategiei, Executivul ar urma sa reduca contributia sociala la angajator cu cinci puncte procentuale, precum si cota standard de TVA. Documentul stabileste, de asemenea, prioritatile Fiscului pentru 2014. Printre cele mai importante se numara cea referitoare la dezvoltarea serviciilor destinate contribuabililor, prin portalul ANAF, pana la data de 30 iunie 2014, precum si cea privind infiintarea unui singur canal care sa se ocupe de toate solicitarile de interpretare a legislatiei fiscale pana la data de 31 decembrie 2014.
Vezi mai mult...
 
COR 2014.Cum arata clasificarea ocupatiilor din Romania in acest an,dupa ultimele modificari
Clasificarea ocupatiilor din Romania a fost actualizata de mai multe ori pe parcursul anului 2013. Astfel, una dintre cele mai importante schimbari este completarea cu grupe de baza noi, dar si introducerea a aproximativ 100 de ocupatii practicate in cadrul economiei nationale. In plus, definitia COR a fost clarificata, astfel incat reglementarile autohtone sa fie in acord cu clasificarea internationala ISCO 08. Tocmai de aceea am pregatit astazi o sinteza utila ce cuprinde toate modificarile operate la nivelul COR in anul ce tocmai a trecut.

Vezi mai mult...
 
Certificarea declaratiilor fiscale, in vigoare
Biroul de Asistenta contribuabili al Agentiei Nationale de Administare Fiscala (ANAF) a confirmat pentru AvocatNet.ro ca, de la 1 ianuarie 2014, toate persoanele juridice trebuie sa-si ceritfice declaratia anuala de impozit pe profit. Certificarea declaratiilor a fost introdusa acum sase ani, dar aplicarea ei a fost amanata de trei ori, termenul fiind prelungit prin acte normative ale Guvernului. Anul trecut, Guvernul si Ministerul de Finante n-au mai modificat termenul la care intra in vigoare certificarea declaratiilor anuale de impozit pe profit, astfel ca procedura se aplica de anul acesta.

Vezi mai mult...
 
Completari la procedura prin care Fiscul iti stabileste din oficiu impozitul pe venit
Ministerul Finantelor (MFP) a modificat formularul 256 prin care se stabilieste din oficiu impozitul pe veniturile persoanelor fizice, se precizeaza intr-un ordin al institutiei, recent intrat in vigoare. De asemenea, actul normativ completeaza cu noi prevederi procedura de impunere.

Vezi mai mult...
 
Schema de minimis pentru IMM se deschide pe 15 ianuarie, ora 10:00
Firmele care doresc sa obtina finantare de la stat, prin schema de minimis pentru IMM, vor putea sa se inscrie on-line pe site-ul Departamentului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism (AIPPIMM) incepand din 15 ianuarie, ora 10:00 si pana pe 24 ianuarie, ora 20:00, a anuntat recent AIPPIMM. Data si ora completarii formularului nu va influenta ordinea punctajului obtinut de firme in urma inscrierii, iar formularul nu va putea fi modificat si se va transmite doar o singura data in baza de date a aplicatiei, a atras atentia sursa citata.

Vezi mai mult...
 
Din acest an sunt valabile noi reguli de contabilitate
Noi reglementari contabile se aplica incepand din acest an, dupa ce acestea au fost modificate de doua ori, o data in noiembrie 2013 si o data chiar la inceputul lui 2014. Schimbarile din aceasta luna vizeaza evidentierea certificatelor verzi si introducerea unor noi conturi in Planul de conturi general, in timp ce modificarile din noiembrie se refera la tratamentul contabil al punctelor cadou si al creantelor preluate prin cesionare, precum si la noi criterii de recunoastere a veniturilor si cheltuielilor.

Vezi mai mult...
 
Declaratia 394 a fost modificata si se depune intr-un nou format chiar din aceasta luna
Formularul 394, introdus in 2007 pentru a declara livrarile, prestarile si achizitiile de pe teritoriul national, a fost modificat de ANAF printr-un ordin publicat la finalul lunii decembrie. Ulterior, in 7 ianuarie, Fiscul a actualizat si programul de asistenta pentru completarea online a declaratiei 394. Formularul se depune, in forma modificata, chiar din ianuarie 2014.

Vezi mai mult...
 
CAS pentru PFA si profesii liberale: Din acest an cresc sumele minime si maxime de plata la stat
Contributia minima pe care persoanele fizice trebuie sa o plateasca pentru asigurarea in sistemul de pensii va creste de anul viitor, dupa ce castigul salarial mediu stabilit pentru 2014, in functie de care sa calculeaza CAS la persoanele fizice, a fost majorat de 75 de lei printr-o lege publicata in decembrie in Monitorul Oficial. Odata cu cresterea salariului mediu, si suma maxima care va fi platita la stat este mai mare incepand din 2014.

Vezi mai mult...
 
De la 1 ianuarie poti aplica TVA la incasare numai daca vrei. Sistemul a devenit optional in 2014
Sistemul de taxa pe valoarea adaugata (TVA) la incasare care se aplica pana acum de orice firma cu cifra de afaceri de pana la 500.000 de euro a devenit optional de la 1 ianuarie 2014, Codul fiscal fiind modificat in acest sens printr-o ordonanta publicata spre finalul lunii decembrie in Monitorul Oficial. Decizia, care vizeaza aproximativ jumatate de milion de contribuabili, a fost luata de Guvern, in penultima sedinta a anului.

Vezi mai mult...
 
Contributii sociale 2014 - lista finala
Cotele contributiilor sociale pentru anul 2014 au fost stabilite odata cu publicarea bugetului de stat si a celui de asigurari sociale in Monitorul Oficial.


Vezi mai mult...
 
Au crescut amenzile maxime pentru nedepunerea la timp a declaratiei de mediu
Incepand cu 2014, persoanele juridice care depun anual Declaratia la Fondul pentru mediu risca sa primeasca amenzi maxime mai mari, daca intarzie cu aceasta obligatie. Majorarea sanctiunilor a aparut dupa ce la sfarsitul lunii septembrie 2013 a intrat in vigoare o ordonanta care creste valoarea acestor amenzi pentru toti operatorii care depun obligati sa depuna asemenea declaratii. Cei care indeplinesc lunar aceasta obligatie declarativa au intrat sub incidenta noilor valori ale sanctiunilor inca din luna septembrie, de cand ele au inceput sa se aplice.

Vezi mai mult...
 
Anumiti salariati, obligati sa depuna declaratia unica in locul angajatorilor daca acestia nu o fac
O modificare a Codului fiscal de la inceputul lui 2013 a obligat salariatii sa depuna declaratia unica si sa-si plateasca contributiile individuale aferente, daca angajatorii nu fac acest lucru. Reglementarea vine in conditiile in care, Codul fiscal stipula deja ca declaratia fiscala unica poate fi depusa si de salariati, nu doar de angajatori, insa numai in anumite cazuri, mentionate expres de legislatie.

Vezi mai mult...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 1 - 25 din 1558
© 2023 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !