Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Stiri
Ghid practic: Cum infiintezi o intreprindere individuala si ce taxe trebuie sa platesti la stat
Daca intentionezi sa incepi o afacere mica, poti opta pentru infiintarea unei intreprinderi individuale, insa trebuie sa demonstrezi ca ai o calificare in domeniul de activitate pe care ti l-ai ales. In plus, daca acumulezi datorii, atunci vei raspunde in fata creditorilor cu bunurile proprii. In materialul urmator iti prezentam ce etape trebuie sa parcurgi ca sa infiintezi o intreprindere individuala, ce taxe trebuie sa platesti pentru activitatea prestata si cum tii evidenta contabila.

Vezi mai mult...
 
Facturile electronice intra in vigoare din 1 ianuarie 2014. Ce trebuie sa stie firmele
Facturile in forma electronica pe care firmele le vor putea emite si transmite de anul viitor partenerilor comerciali vor presupune pentru emitenti indeplinirea anumitor conditii. Astfel, esential pentru utilizarea acestei forme de facturare este ca partenerii comerciali sa accepte sa primeasca documentele in format electronic, au declarat specialistii contactati de AvocatNet.ro. In plus, din cauza complexitatii facturilor in forma electronica, aceste documente vor fi verificate nu doar de inspectorii ANAF, ci si de personalul din cadrul Ministerului Comunicatiilor.

Vezi mai mult...
 
In decembrie declaratiile fiscale se depun mai devreme decat de obicei
Cele mai importante declaratii fiscale, care se depuneau de obicei pana in data de 25 a lunii, trebuie transmise la Fisc, in luna decembrie, mai devreme cu cinci zile decat in mod obisnuit. Aceeasi regula fiscala se aplica si pentru platile scadente de obicei in 25 si care, in aceasta luna, trebuie efectuate mai devreme decat de obicei.

Vezi mai mult...
 
Cum arata profilul unui IMM cu punctaj maxim in cadrul Schemei de minimis?
Pe baza noii grile de evaluare a schemei de minimis, publicata in data de 11 noiembrie in Monitorul Oficial, la inregistrarea on-line proiectele depuse in cadrul acestei scheme vor obtine un punct de min 60 de puncte si max 100 de puncte, in functie de mai multe criterii. Astfel, pentru a obtine maximul de punctaj, o intreprindere va trebui sa indeplineasca mai multe conditii.

Vezi mai mult...
 
Clarificari privind depunerea declaratiilor 392 A si B
Un proiect de Ordin al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), publicat recent in dezbatere publica, aduce noi clarificari in ceea ce priveste depunerea formularelor fiscale 392 A si 392 B.

Vezi mai mult...
 
CAS pentru PFA si profesii liberale: Din 2014 cresc sumele minime si maxime de plata la stat
Contributia minima pe care persoanele fizice trebuie sa o plateasca pentru asigurarea in sistemul de pensii va creste de anul viitor, dupa ce castigul salarial mediu stabilit pentru 2014, in functie de care sa calculeaza CAS la persoanele fizice, a fost majorat de 75 de lei printr-o lege publicata joi in Monitorul Oficial. Odata cu cresterea salariului mediu, si suma maxima care va fi platita la stat este mai mare incepand de anul viitor.

Vezi mai mult...
 
Fiscul va recupera comisioanele datorate de angajatori inspectoratelor de munca
Fiscul ar urma sa preia de la Inspectia Muncii atributiile privind recuperarea comisioanelor pe care angajatorii le datoreaza inspectoratelor teritoriale de munca, pentru pastrarea si completarea carnetelor de munca, potrivit unui proiect lansat in iulie in dezbatere publica de Ministerul Muncii. Guvernul a aprobat documentul de abia in sedinta de miercuri, insa noile reguli nu se aplica inca, urmand a fi publicate in Monitorul Oficial. Ministerul Muncii a mai avut o initiativa asemanatoare in februarie 2013, insa proiectul propus atunci nu a fost aprobat.

Vezi mai mult...
 
Un nou formular fiscal, introdus de ANAF. Cine si pentru ce il va depune?
Persoanele juridice vor trebui sa completeze un nou formular daca vor sa-si modifice anul fiscal, conform unui proiect de act normativ publicat pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Noul formular a aparut ca urmare a celei mai recente modificari a Codului fiscal ce va intra in vigoare la inceputul anului viitor.

Vezi mai mult...
 
IMM-urile nu vor mai beneficia de niciunul dintre stimulentele fiscale promise de Guvern
Intreprinderile mici si mijlocii (IMM) si microintreprinderile nu vor mai beneficia de facilitatile fiscale promise de Guvern in luna iunie, asa cum era stabilit intr-un proiect de act normativ lansat la acea data. Respectivul document a fost modificat in mai multe randuri, iar forma finala, care a fost deja aprobata de Executiv pe 4 decembrie, nu mai cuprinde niciun stimulent fiscal pentru IMM. In forma initiala a proiectului se prevedea, printre altele, ca inspectia fiscala la firmele mici si medii sa fie efectuata o singura data intr-o perioada de trei ani.

Vezi mai mult...
 
Patru formulare fiscale ar putea fi modificate de ANAF
Patru formulare vor fi modificate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), care a si elaborat un proiect de ordin in acest sens, conform unui comunicat de presa al institutiei. Mai exact, potrivit documentului, in cele patru formulare vor fi introduse noi rubrici.

Vezi mai mult...
 
Ministerul Muncii pregateste noi reguli. Firmele cu peste 20 de angajati- mai multe cheltuielii
Angajatorii ar putea fi obligati sa acorde anumite drepturi banesti unei noi categorii de reprezentanti ai salariatilor, care se va ocupa de informarea si consultarea angajatilor cu privire la activitatea firmei, se precizeaza intr-un proiect de act normativ aflat in lucru la Ministerul Muncii. Mai mult, angajatorii vor trebui sa puna la dispozitia acestora informatii confidentiale despre firma, insa in anumite conditii. Daca noile reguli vor fi aprobate de Guvern, atunci se vor aplica firmelor care au cel putin 20 de angajati.

Vezi mai mult...
 
Orice firma poate imprumuta bani unei alte societati. In ce conditii se pot acorda creditarile?
Situatia economica a impins societatile comerciale sa-si caute surse de finantare in afara sistemului bancar, astfel ca au inceput sa apeleze la imprumuturile de la alte societati. In teorie, oricare societate poate imprumuta oricare alta societate, totusi, pentru a eficientiza aceste operatiuni si pentru a respecta prevederile din Codul fiscal si din Codul civil, societatile trebuie sa fie atente la mai multe prevederi legale.

Vezi mai mult...
 
Noua declaratie 089 se depune pentru prima oara in acest an. Tu trebuie sa o depui?
10 decembrie este ultima zi in care contribuablii trebuie sa depuna la Fisc noul formular 089, declaratia fiind introdusa in circuitul birocratic al ANAF cu cateva zile in urma.

Vezi mai mult...
 
Ce obligatii fiscale trebuie sa indepliniti pana maine, inclusiv
Pana in 10 decembrie, trebuie depuse la Fisc cinci declaratii:

Vezi mai mult...
 
Primariile ar putea solicita sumele nerepartizate din TVA pana pe 16 decembrie
Termenul pana la care primariile ar putea depune cereri pentru alocarea sumelor defalcate din TVA ramase nerepartizate, cu care sa achite anumite plati restante, ar putea fi prelungit, se arata intr-un proiect de act normativ lansat recent in dezbatere publica de Ministerul Finantelor.

Vezi mai mult...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 26 - 50 din 1558
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !